Naswa Ent. (KT0152293-W)

SEJAK 2001 ( 15200, LUNDANG, KOTA BHARU, KELANTAN ) Menjual produk original sahaja, memberi khidmat nasihat produk skin care dan juga supplemen untuk kecantikan luaran dan dalaman anda. TARIKH MULA JUALAN ONLINE : JULAI 2012 E-MEL : nebula9090@gmail.com HUBUNGI : 013-9214611 ( Pn Naswa ) , WHATSAPP / WECHAT : 019-9819101 ( Cik Nin )

Kesan Sampingan Menggunakan Produk Beracun & Rawatannya

✿✿✿ Adakah kulit wajah anda sekarang sedang mengalami
5 jenis kesan sampingan yang sama seperti di bawah ? ✿✿✿

✔ sensitive / iritasi –> kulit sering menjadi gatal dan kemerahan, mudah panas & merah selepas terdedah dengan cahaya matahari
✔ kulit menjadi nipis sehingga liang roma/pori-pori tidak kelihatan
✔ kulit menjadi putih pucat ( warna kulit wajah jelas lebih putih daripada warna anggota badan yang lain )
✔ kulit menjadi sangat kering
✔ muka mula naik jerawat kecil /pasir/ jeragat selepas berhenti menggunakan sesuatu produk

& Tahukah anda kesan-kesan sampingan seperti di atas adalah contoh kesan sampingan penggunaan produk beracun yang mengandungi HIDROKUINON & MERKURI ?

>>> Jika anda BERMINAT untuk terus menggunakan sabun/toner/krim yang mengandungi HIDROKUINON & MERKURI selepas ini. JANGAN baca selanjutnya…





“ Apa itu MERKURI & Apa itu HIDROKUINON ?”

Secara ringkasnya, hidrokuinon ialah bahan toksik dan bahan kimia yang digunakan dalam memproses gambar, menghasilkan getah dan digunakan sebagai bahan aktif dalam pewarna rambut.

Merkuri pula ialah sejenis logam, bahan yang menyebabkan kanser dan tersenarai dalam bahan toksik yang hanya boleh dibeli melalui farmasi dengan tahap yang ditetapkan ketoksikannya. Ia digunakan secara meluas sebagai bahan dalam cat, meter suhu, bateri, lampu, dan lain-lain lagi.
“ Macam mana HIDROKUINON & MERKURI boleh merosakkan kulit wajah saya ?”

Kedua-duanya bertindak dengan cara yang sama. Bertindak mencerahkan, memutihkan kulit anda dalam tempoh yang singkat dengan menghalang proses penghasilan melanin.
Melanin adalah pigment kulit yang dihasilkan oleh sel kulit yang terdapat di bawah lapisan kulit dan menentukan warna kulit seseorang. Makin banyak penghasilan melanin, makin gelap kulit seseorang itu. Anda perlu tahu melanin adalah pelindung semulajadi melindungi kulit anda daripada pancaran cahaya matahari ultra violet. Tanpa melanin, kulit anda akan berisiko tinggi terdedah kepada kanser kulit.

Antara kesan sampingan lain yang ANDA TIDAK KETAHUI :
●Hidrokuinon dan merkuri yang anda sapu di kulit wajah anda, dalam jangka masa yang panjang sebenarnya bertindak balas dengan pancaran cahaya matahari (ultra violet) dan menyebabkan berlakunya proses pengoksidaan.
Akibatnya, masalah JERAGAT & PIGMENTASI MAKIN TERUK serta berlakunya proses penuaan dengan lebih cepat.
●Bagi penggunaan produk bermekuri, kulit anda TIDAK AKAN TIMBUL JERAWAT SAMA SEKALI kerana lapisan kulit epidermis sudah rosak dan tidak lagi mengandungi protein dan melanin.
●Penggunaan dalam jangka masa yang lebih panjang akan MEROSAKKAN ORGAN DALAMAN seperti hati dan buah pinggang.

–>Jika anda mahukan pencerahan dan pemutihan kulit dalam tempoh yang singkat…
–>Jika anda tidak bimbang akan kesan-kesan sampingan dan anda mampu menanggungnya…

Maka teruskan menggunakan produk beracun.

Tapi adakah anda ingin biarkan masalah kulit wajah anda berlarutan ?

Ayuh, ucapkan selamat tinggal kepada produk beracun, rawat segera wajah anda ! Pulihkan kembali kulit wajah anda agar tebal dan sihat semula , tidak sensitif lagi dan dalam masa yang sama jerawat dan jeragat tiada.

——————————————————————————
Untuk langkah yang pertama, anda hanya perlukan…

2 minggu TEMPOH REHAT dengan hanya menggunakan





3 produk di bawah sebelum menggunakan 1 set lengkap
U-Nicebeauty untuk rawatan dan pencerahan.

Antara kelebihan dan fungsinya khas kepada yang pernah guna produk beracun ?

1. SOAP ( PIGMENTATION / ACNE / WHITENING )
✔bebas merkuri, hidrokuinon dan bahan kimia berbahaya
✔berasaskan minyak zaitun
✔tidak mengeringkan kulit
✔tidak memedihkan kulit
✔melembapkan dan melembutkan kulit

2. ACNE MASKER
✔bebas merkuri, hidrokuinon dan bahan kimia berbahaya
✔kurangkan sebarang tindak balas
✔kurangkan alergi kulit
✔ ANTIRADANG – untuk kurangkan radang kulit seperti kemerahan dan gatal-gatal
✔kurangkan masalah resdung
✔serap lebihan minyak – kulit lebih seimbang, seterusnya mengeringkan jerawat termasuk jerawat pasir

3.WHITENING UV DAY CREAM (sunblock)
✔bebas merkuri, hidrokuinon dan bahan kimia berbahaya
✔tidak berminyak
✔tidak panas
✔tidak melekit
✔lebih tahan lama

——————————————————————————
ANTARA TESTIMONI PENGGUNA :
——————————————————————————
Tqvm, lepas pakai 3 produk tu kulit tak lagi berminyak dan jerawat pun kering , tak pasti nak cuba set normal/set oily skin? Pls adv..( Pn.Rohani dari Tawau, Sabah)
—————————————————————————————————————————————————————-
Akak rasa kulit akak dah semakin sihat. Selesa sangat…kalo dulu kulit akak merah2, gatal2..syukur sangat akak jumpa produk ni..( Nurin dari Seremban, Negeri Sembilan )
—————————————————————————————————————————————————————-
By the way saya nak share jugak…sekarang kulit saya makin ok…jerawat pasir pun makin kurang…kulit pun dah tak merah…suka sangat guna acne masker tu, sejuk je muka ( Nurhidayah dari Batu Pahat, Johor)
—————————————————————————————————————————————————————-
Salam, kak. Saya dah cuba 2 minggu, em memang best pakai, rasa takde tegang macam sesetengah produk. rasa lembut dan lembap je. ( Siti Katijah dari Limbang, Sarawak )
—————————————————————————————————————————————————————-

❤ BERMINAT UNTUK DAPATKANNYA ? ❤
3 produk untuk rehat 2 minggu sebelum menggunakan 1 set lengkap : RM 115.00
PM kami di sini

https://www.facebook.com/messages/Unicebeauty

—————————————————————————————————————————————————————-
Bukti Kesemua Produk U-Nice Beauty Ada Kelulusan KKM (Sila Klik Link Ini) —->http://unicebeauty.blogspot.com/p/bukti-u-nice-beauty-ada-nombor.html
Testimoni Pengguna ( Sila Klik Link Ini ) —->http://www.unicebeauty.com.my/testimoni.html
—————————————————————————————————————————————————————-

 

kesan sampingan produk beracun

Leave a comment »

AURA WHITE GLUTA COLLAGEN

aura white terbaru online kelantan

AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 900,000mg- RM 150.00
( PASTIKAN YANG ORIGINAL ! ! ! )

Bahan-bahan : Hydrolysed tilapia collagen peptide, L-Glutathione, Hyaluronic Acid, Vitamin C, Tomato Stem Cell,
Apple Stem Cell, Rosella Stem Cell, Maqui Berry, Strawberry, Billberry, Papaya, Lemon, Sweet Turnip, & Mixed Berries

Dengan 5x lebih stemcell, stem cell , 80% peningkatan elastin keanjalan kulit .
Dengan formula anti penuaan – serlahkan kejelitaan sebenar kulit cantik, cerah dan gebu.
Untuk kesihatan KUKU, KULIT, RAMBUT, TULANG, SENDI , OTOT.

Setiap 2 scoops AURA WHITE GLUTA COLLAGEN  yang anda amalkan mengandungi 12,000 mg Collagen ! ! !

HARGA PROMOSI :
4 BOTOL RM 480- RM 120.00/ sebotol
2 BOTOL RM 250- RM 125.00 /sebotol
1 BOTOL RM 130.00
PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE & ROSELLE BERSAMA GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN
 
Produk pencerahan kulit yang harus dicuba, menghapuskan kekusaman, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. Satu-satunya produk keluaran Malaysia yang menggunakan teknologi stem sel hasil gabungan 3 jenis tumbuhan/buah – tomato, epal dan roselle serta ditambah dengan kehebatan lain, L-glutathione dan kolagen ikan talapia!
 
Dengan ramuan berkualiti premium yang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, pastinya gabungan mantap yang memberikan 3 kali kuasa pencerahan kulit malah berupaya merangsang penjanaan sel-sel kulit baru serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan sekata.
FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan 
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

 

 
Beberapa persoalan yang sering ditanya pengguna:

a). 1 jar tu brapa gram? Tulis 500gm, tp kenapa isi ia 400,000mg?
- Sebab ia termasuk berat jar/bekas ia.. isi kandungan memang 400gm=400,000mg

b). 1 jar tahan brapa lama?
- Bergantung cara pengambilan. Jika sekali sehari, tahan 2 bulan. Tapi permulaan amal, di sarankan minum lah 2 kali sehari, pagi dan malam. Jadi ia tahan untuk sebulan.. Nak kesan bagus dan cepat kan, jadi minum banyak2 sikit..hehe.. (air bersih juga minum secukup nya ye..)

c). Rasa ia macam mana ye?
- Rasa manis2 anggur..:) sedap.. kena cuba sendiri, baru tau..

d). Jar tu plastik ke tin? Kang berkarat lak, bahaya tu..
- Bekas plastik yang cantik, macam tupperware.. Dah habis isi nanti boleh gantikan dengan biskut..hehe..

e). Alahan seafood/resdung boleh ambil?
- Boleh. Kolagen ia dari sumber akuatik – ikan talapia, tiada unsur marin. Bahan2 lain dari ekstrak buah juga sarang burung.. sangat bagus untuk kesihatan dalaman selain untuk mencantikkan kulit..

f). Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh minum ke?
- Aura white selamat untuk semua. Ia minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. Jika makan ubat, jarakkan masa pengambilan. Jika bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop..

g). Berapa lama nak nampak halus, cerah, gebu ni?
- Jika konsisten 2 kali sehari, jaga pemakanan dan badan sihat, tentunya kesan terserlah pada kulit. 

h). Jika berhentikan pengambilan kulit jadi kusam semula ke?
- Badan kita ni terdedah dengan radikal bebas setiap hari.. proses penuaan juga berlaku setiap saat. Beza nya jika kita mengambil nutrisi yang cukup, proses itu semua dapat dilambatkan.. Dan Aura White salah satu pilihan minuman tambahan yang sangat bagus, sebahagian dari cara anda untuk lebih muda dari usia.. Contoh mudah, kita nak bersih dan segar mestilah mandi setiap hari.. Apa jadi jika sehari tak mandi atau seminggu, apa lagi jika sebulan tak mandi? 

CARA MAKAN AURAWHITE:1. CAMPURKAN 2 scoop AURAWHITE bersama 120ml air sejuk atau air masak juga boleh menggunakan jus buah-buahan kesukaaan . Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang2.kemudian goncangkan shaker tersebut dan sedia utk diminum 3. Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.4. WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. 5. Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong krn memudahkan nutrisi utk menyerap kedalam tubuh. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)** ATAU BOLEH AMBIL 1 SCOOP, 2 KALI SEHARI SEMASA PERUT KOSONG, IKUT KEMAMPUAN MASING2…KEMAMPUAN DR SEGI KEWANGAN
2 SCOOP 2 KALI SEHARI SURE LG CEPAT HASILNYA…** Period stop minum..Hari ke 4 period blh mula minum..
Untuk preggy mum 4 bulan ke atas dh blh mula minum Aurawhite

** Selepas pengambilan Aurawhite elakkn minum minuman yang mengandungi Kafein dan Berkarbonat

Leave a comment »

Krim Malam Felisa Kosmetik


ADA 2 JENIS KRIM MALAM FELISA :

gp night cream krim malam felisa kosmetik krim pengelupasan

1. GP NIGHT CREAM- RM 70.00 /15gm

-pencerahan dengan pegelupasan lembut.

-menyekatakan warna kulit di samping memudarkan jeragat, parut jerawat dan mengecutkan jerawat.

- krim yang diperkaya dari asid glikolik yang mampu mengurangkan garis-garis halus kulit, bintik-bintik hitam secara berperingkat dan menyekatakan warna kulit. Ia juga membantu menanggalkan sel-sel kulit mati dan membuat kulit anda licin serta kelihatan muda berseri.

Antara Bahan-bahan : Water, Glycolic Acid, Papain, Arbutin, Glycine Soja ( Soyabean ) Protein, Aloe Vera, Marigold Extract, Carrot Extract, Orange Peel Extract, Sunflower Seed Oil, Safflower Seed Extract, Rose Hips Oil, Cimicifuga Rasemosa Root Extract, Pyrus Malus (Apple) Enzyme

krim malam tanpa pengelupasa felisa kosmetik

2. SKIN RENEWAL- RM 58.00 / 15gm

-Bagi anda yang tidak mahu melakukan pengelupasan , boleh menggunakan krim ini pada malam hari.

-Krim yang tidak berminyak ini sangat berkesan untuk mencerahkan kulit serta menangani masalah kulit muka. Ia mengembalikan semula warna asal kulit serta melembutkan kulit yang tidak bermaya serta gelap.

Antara Bahan-bahan : Water, Lupine protein, Aloe Vera Gel, Aloe Vera Oil, Licorice, Oryza Sativa ( Rice ) Bran Oil, Ocimum Basilicum Extract, Hawthorn Extract, Chamomile Extract, Horsetail Extract, Vitamin E

 

( STOK BARANG YANG ADA BUNGKUSAN BARU.)

“MANA-MANA SKIN CARE MENJADI BERKESAN…

SEKIRANYA TIDAK MENCAMPUR-ADUKKAN PRODUK DENGAN JENAMA YANG LAIN,

MENGENAL PASTI MASALAH KULIT / JENIS KULIT DAHULU,

MENGGUNAKAN SKIN CARE DENGAN CARA DAN ATURAN YANG BETUL.”

“KERANA NASWA SALON MEMENTINGKAN NASIHAT PRODUK UNTUK ANDA.”

( NASIHAT PRODUK AKAN DIBERI KEPADA YANG MEMBUAT PEMBELIAN ONLINE DENGAN NASWA SALON ).

HUBUNGI 013-9214611 ( Pn. Naswa )/019-9819101 ( Cik Iznin ) / Sila tinggalkan sebarang komen & pertanyaan di bawah.

Leave a comment »

B-B Cream Untuk Hilangkan Jeragat

Semua Produk U-Nice Beauty selamat dan bebas daripada bahan kimia berbahaya seperti hidrokuinon, plumbum, merkuri, tretinoin dan lain-lain lagi serta memiliki nombor kelulusan daripada pihak Biro Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia ( BPFK ).

Bb cream untuk hilangkan parut jerawat jeragat cerahkan kulit

B-B CREAM U-NICE BEAUTY  – RM 55.00/ 5 gm

( NOMBOR KELULUSAN DARIPADA BPFK : NOT091001382K )

1. Krim malam pati enzim buah yang mencerahkan dan menyekatakan warna kulit.
2. Menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
3. Membuang sel-sel kulit mati.

( Pengelupasan halus akan berlaku pada peringkat permulaan sahaja kerana enzim buah bertindak membuang sel-sel kulit mati. )

* Disyorkan guna bersama Silk Serum U-Nice Beauty untuk kesan yang lebih efektif.
Klik link ini http://naswaent.com/2012/12/05/silk-serum-unice-beauty/ untuk maklumat lanjut
 .

Ingin tahu  lebih lanjut produk-produk  U-Nice Beauty yang lain ? Sila klik link ini http://unicebeauty.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut.

 DAPATKAN PRODUK DENGAN POSTAGE FREE ( dengan pembelian RM50 ke atas )+ NASIHAT PRODUK.

( STOK BARANG YANG ADA BUNGKUSAN BARU.)

“MANA-MANA SKIN CARE MENJADI BERKESAN…

SEKIRANYA TIDAK MENCAMPUR-ADUKKAN PRODUK DENGAN JENAMA YANG LAIN,

MENGENAL PASTI MASALAH KULIT / JENIS KULIT DAHULU,

MENGGUNAKAN SKIN CARE DENGAN CARA DAN ATURAN YANG BETUL.”

“KERANA NASWA SALON MEMENTINGKAN NASIHAT PRODUK UNTUK ANDA.”

( NASIHAT PRODUK AKAN DIBERI KEPADA YANG MEMBUAT PEMBELIAN ONLINE DENGAN NASWA SALON ).

HUBUNGI 013-9214611 ( Pn. Naswa )/019-9819101 ( Cik Iznin ) / Sila tinggalkan sebarang komen & pertanyaan di bawah.

BORANG PESANAN PRODUK :

Leave a comment »

Stokis Shadira Kosmetik

 

Sekiranya anda tidak pasti produk mana yang perlu digunakan, maklumkan kepada kami jenis/ masalah kulit muka anda dengan mengisi borang di bawah & kami akan syorkan produk SHADIRA COSMETICS yang sesuai untuk anda. Nota cara guna akan diberi bersama produk yang dipos.

* PERHATIAN : Krim malam Precious bukan keluaran Shadira, Shadira biasa hanya mengeluarkan tiga jenis krim malam iaitu Instant Cream, Magic Cream dan Beauty Cream.
Shadira sudah tidak mengeluarkan Pearl Cream , Natural Cream dan Miracle Cream.

TRIAL SET 

set percubaan jerawat berminyak shadira
TRIAL SET ( UNTUK KULIT BERJERAWAT &  BERMINYAK ) – RM 75.00 mengandungi :

Cleanser Oily, Toner Oily, Comprass Lotion, Beauty Cream, UV Cream

set percubaan normal kering shadira original

TRIAL SET ( UNTUK KULIT NORMAL & KERING ) – RM 75.00 mengandungi :

Cleansing Milk, Cleanser Normal, Toner Normal, Beauty Cream, UV Cream

 

PENCUCI /PEMBERSIH  

susu pembersih shadira

 1.GOLD CLEANSING MILK (135 ml )-RM 75

- Menanggalkan sisa solekan dan KRIM SIANG dengan lebih berkesan.
– Menanggalkan segala sisa kotoran dan debu.
– Melembapkan dan melembutkan kulit sambil membersih.
– Sesuai untuk semua jenis kulit.
– Kaya dengan serpihan hablur emas.

Antara Bahan-bahan : Glycerin , Rose Water, Aloe Vera, Cucumber Extract, Pro-Vitamin B5, Gold

gold cleansing gel shadira gold original

2. GOLD CLEANSING GEL (135ml )- RM 75

- Pembersih muka yang lembut dan membersih muka anda secara mendalam, menanggalkan kotoran, sisa make-up, dan lebihan sebum ( minyak ).
- Membersih pori wajah dan menyegarkan kulit wajah.
- Melembapkan dan melembutkan kulit, tidak menyebabkan kekeringan kulit selepas membersih.
- Asas semulajadi, bebas sabun, formula yang lembut untuk menyeimbangkan pH kulit, sesuai untuk semua jenis kulit.

Antara Bahan-bahan : Water, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Barbadensis ( Aloe Vera ) Leaf Extract, Cucumber Extract, Gold.

cleanser oily acne shadira gold

3. PURIFYING CLEANSING GEL ( 135ml )- RM 75

- Diformulasi khas untuk kulit berminyak dan berjerawat dan untuk blemished skin ( ada jerawat, black head dan juga white head )
- Dapat menanggalkan lebihan sebum dan kotoran yang lain secara efektif.
- Membersihkan pori wajah dan menyegarkan kulit.
- Extrak tumbuhan yang digabungkan khas untuk membersih kulit yang mempunyai black head, white head dan jerawat.

Antara Bahan-bahan : Water, Hydrogenated Castor Oil, Witch Hazel Extract, Arctium Lappa ( Burdock ) Root Exract, Aloe Vera Extract, Pro-Vitamin B5

cleanser oily shadira

 4. CLARIFYING CLEANSER (100 ml )-RM 50

- Berupaya membersih kekotoran dan lebihan minyak/sebum secara mendalam dan lembut.
– Membersih liang pori dan menyegarkan kulit.

Antara Bahan-bahan : Arctium Lappa ( Burdock ) Root Extract, Witch Hazel Extract, Aloe Vera

cleanser normal shadira

5. GENTLE CLEANSER ( 100 ml )- RM 50

- Membersih kotoran dan make-up.
– Membantu menyekatakan tona warna kulit.
– Hasilnya kulit anda akan lebih cerah dan halus.

Antara Bahan-bahan : Sorbitol, Gycerin, Aloe Barbadensis Leaf Extract

anti acne soap sabun jerawat shadira

6 . BLEMISH SOAP ( Anti Acne Soap )- RM 40

-Pembersih yang lebih berkesan untuk kulit yang berjerawat teruk / kulit yang sangat berminyak / tinggal parut jerawat / black head dan white head.

sabun anti jeragat shadira

7.  ANTI PIGMENTATION SOAP – RM 40.00

- Pembersih yang sesuai untuk kulit yang mempunyai masalah jeragat & pigmentasi.
– Membantu mengurangkan pertumbuhan jeragat dan pigmentasi.

sabun pencerah kulit shadira

8. BLEACHING SOAP- RM 55.00

- Pembersih yang sesuai untuk kulit normal, kering , kusam dan kombinasi.
– Melembapkan dan mencerahkan muka yang sangat kusam.  

sabun anti kedut shadira

9. ANTI WRINKLE SOAP-RM 55.00

- Untuk menghilangkan kedutan di muka. Sangat sesuai untuk kulit normal, kering dan matang.
Kulit normal dan kulit kering adalah lebih mudah untuk mendapat kedutan.

PENYEGAR / AMPOULE / SERUM :

comprass jerawat shadira

1. COMPRASS LOTION ( 30 ml )- RM 15

- Berupaya mengecut, membunuh dan menghalang pertumbuhan jerawat.
– Menyerap lebihan minyak di kulit muka seterusnya mengurangkan pertumbuhan jerawat.
– Mengelak jerawat daripada berparut.

toner oily shadira penyegar kulit berminyak

2. PURIFYING TONIC LOTION (135 ml )- RM 52

- Penyegar yang dapat mengurangkan lebihan minyak.
– Bertindak menghaluskan tekstur kulit wajah anda.
– Mengecilkan saiz pori terbuka.
– Menyeimbangkan keadaan kulit wajah.

Antara Bahan-bahan : Arctium Lappa ( Burdock ) Root Extract, Witch Hazel Extract, Chamomile Recutita Extract, Aloe Vera, Pro-Vitamin B5, Tea Tree Oil, Lavender Oil. Rosemary Leaf Oil

toner normal kering jeragat shadira

3. SHIMMER TONIC LOTION (135 ml )- RM 52

- Meningkatkan dan mengekalkan kelembapan kulit.
– Membantu memelihara elastisiti dan kelembutan serta kehalusan kulit.
– Mencerahkan tona kulit.
– Mengekalkan kehalusan dan keremajaan kulit.

Antara Bahan-bahan : Water, Glycerin, Aloe Vera Extract, Licorice Extract, Mulberry Fruit Extract, Vitamin B3, Pro Vitamin B5

penyegar berjerawat shadira

 

4. ACNE TONER ( 50 ml )- RM 48

- Mengurangkan black head & white head.
– Mengecilkan pori-pori terbuka punca kulit berminyak.
– Meredakan bengkak jerawat dan kemerahan kulit muka/ radang kulit.

Antara Bahan-bahan : : Glycerin, Arctium Lappa ( Burdock ) Root Extract, Witch Hazel Extract, Horse Chestnut Extract, Aloe Vera, Pro-Vitamin B5, Tea Tree Oil, Lavender Oil

penyegar vitamin c shadira

 5. VITAMIN C TONER( 50 ml )- RM 48

- Penyegar yang memberikan kelembapan dan menyekatakan warna kulit.
– Menghaluskan dan menggebukan kulit wajah anda.
– Hasilnya kulit wajah anda akan tampak lebih sihat.

Antara Bahan-bahan : Glycerin, Rose Water, Bearberry Leaf Extract, Vitamin B3, Vitamin C, Pro-Vitamin B5

penyegar stem cell pigmentasi shadira

6. STEM CELL TONIC LOTION ( 50 ml )- RM 48

- Penyegar yang memberikan kelembapan dan menyekatakan warna kulit.
– Menghaluskan dan menggebukan kulit wajah anda.
– Hasilnya kulit wajah anda akan tampak lebih sihat.
– Stem cell bersifat antioxidant melawan penuaan, mengurangkan kesan kedutan, menegangkan kulit, menghaluskan kulit yang kasar.

Antara Bahan-bahan : Rose Extract, Bearberry Leaf Extract, Vitamin B3, Vitamin C, Pro-Vitamin B5, Licorice Extract, Stem Cell

penyegar untuk pencerahan shadira

7. LIGHTENING ESSENCE- RM 65.00 / 16 ml

- Membantu mencerah dan menyekatakan warna kulit.
– Membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat dengan lebih berkesan.
– Kulit menjadi lebih gebu dan cerah.

Antara Bahan-bahan : Glycyrrhiza Glabra Extract, Morus Nigra Fruit Extract

ampoule untuk tegangkan kulit muka shadira

8. BOTOX LIFTING AMPOULE ( 4 ml )- RM 15/1pc, 1 KOTAK- RM 85.00 ADA 8 pcs

- Digunakan bersama Lightening Ampoule untuk menegangkan kulit muka, mengurangkan kesan kedutan.

ampoule untuk cerahkan kulit wajah shadira

9. LIGHTENING AMPOULE ( 4 ml )- RM 15 / 1pc, 1 KOTAK- RM 85.00 ADA 8 pcs

- Digunakan bersama Botox Lifting Ampoule untuk mengekalkan pencerahan, menghaluskan kulit.

stem cell serum shadira

10. APPLE  STEM CELL SERUM ( 4 ml )- RM 15 /1 pc, 1 KOTAK- RM 90.00 ADA 8 pcs


- Bersifat antioxidant melawan penuaan, mengurangkan kesan kedutan, menegangkan kulit, menghaluskan kulit yang kasar. - Bagus untuk mencegah pigmentasi, parut , jeragat, kedut di keliling mata dan lebam di bawah mata.

MAKANAN KULIT / PELEMBAP

makanan kulit vitamin e shadira

1. SKIN LOTION VITAMIN E ( 50g )- RM 60

- Penting sebagai rawatan dan pencerahan. Menyejukkan muka di samping mengurangkan pengelupasan dan rasa pedih di kulit muka. Juga berfungsi sebagai pelembap dan makanan kulit, boleh juga disapu di bahagian badan. Kulit menjadi gebu, cerah dan segar.
– Membantu memudarkan parut jerawat dan jeragat.
– Membekalkan Vitamin  E kepada kulit wajah anda sebagai antioxidant, cegah penuaan, menghalus dan menggebukan kulit wajah anda.
– Melembapkan kulit wajah anda seterusnya mengurangkan kedutan.
– Pencerahan secara semulajadi.

Antara Bahan-bahan : Vitamin E, Pro-Vitamin B5, Allantoin, Squalene, Olive Oil, Sunflower Oil

makanan kulit vitamin c & e shadira

2. PURE VITAMIN C & E – RM 17 / 1pc, 1 PACKET- RM 90.00 ADA 8 pcs

- Penting sebagai rawatan dan pencerahan. Menyejukkan muka di samping mengurangkan pengelupasan dan rasa pedih di kulit muka. Juga berfungsi sebagai pelembap dan makanan kulit. Kulit menjadi gebu, cerah dan segar.
– Dapat mengelak daripada jerawat & jeragat berulang.
– Mencegah jerawat, black head, white head dan jeragat.
– Membekalkan Vitamin C & E kepada kulit wajah anda sebagai antioxidant, cegah penuaan, menghalus dan menggebukan kulit wajah anda.
– Pencerahan secara semulajadi.

 

KRIM SIANG / KRIM PELINDUNG UV : 

 

1.UV NON OIL BASE / UV OIL BASE (10 g)- RM 60 

- Sebagai pelindung matahari yang mengikut jenis / masalah kulit .
– Melindungi kulit wajah anda daripada pancaran UV.
– Mengekalkan kelembapan serta kelembutan wajah supaya wajah kelihatan lebih bersinar.

Antara Bahan-bahan : Cera Alba, Shea Butter, Oleo Europaea ( Olive ) Fruit Oil, Jojoba Seed Oil

 

krim pelindung uv krim siang shadira

4. UV CREAM (10 g )- RM 60

- Krim pelindung UV plus foundation yang sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Warna Peach.

bedak asas krim pelindung uv shadira

5. UV FOUNDATION ( LIQUID )( 30ml )- RM 75

- Untuk melindungi kulit muka daripada pancaran UV dan bertindak sebagai foundation supaya mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit menjadikan kulit lebih lembut dan halus.
– Sangat sesuai untuk kulit normal, kering dan matang.

Antara Bahan-bahan : Green Tea Extract, Licorice Extract, Grape Seed Extract, Bearberry Extract, Aloe Vera Extract, Vitamin E

bb cream shadira tutup cela

6. BB CREAM ( 35 g )- RM 65.00

- BB cream yang kalis air ini dapat menutup segala kesan cela di kulit wajah anda dan tona kulit yang tidak sekata.
– Sesuai untuk semua jenis kulit.
– Melindungi kulit anda sepenuhnya daripada cahaya matahari UVA, UVB dan IR.

Antara Bahan-bahan : Olive Ester, Cera Alba, Pink Seaweed Extract, Green Tea Extract, Cucumber, Vitamin E, Vitamin B5

KRIM MALAM

* PERHATIAN : Krim malam Precious bukan keluaran Shadira, Shadira biasa hanya mengeluarkan tiga jenis krim malam iaitu Instant Cream, Magic Cream dan Beauty Cream.Shadira sudah tidak mengeluarkan Pearl Cream, Natural Cream dan Miracle Cream.

krim malam biasa shadira

1. BEAUTY CREAM (15g )-RM 60

-Krim malam untuk mengekalkan pencerahan dengan membuang sel-sel kulit mati. Sesuai untuk berjerawat, pigmentasi dan bintik-bintik hitam.

Antara Bahan-bahan : Glycolic Acid, Arbutin, Flower Acid, Jojoba Oil, Aloe Vera Extract

krim malam untuk hilangka parut dan jeragat shadira

2. MAGIC CREAM ( 5g)- RM 65

- Bertindak menanggalkan sel-sel kulit mati melalui pengelupasan. Sesuai untuk jerawat, parut jerawat, jeragat dan muka kusam. Proses berlaku dalam tempoh 2 hingga 3 minggu mengikut jenis atau masalah kulit. 

 

MASK

1. COLLAGEN  MASK ( lifting and lightening )

2. GOLD MASK POWDER ( peel off ) – Melembapkan dan menyegarkan kulit muka. Menggalakkan rejuvenasi sel kulit dan keanjalan kulit muka.

- Mengurangkan kedutan, garis halus dan anti penuaan.

- Memberikan tekstur halus dan cerahkan kulit muka.

 

DAPATKAN PRODUK SHADIRA DENGAN POSTAGE FREE ( dengan setiap pembelian RM50 ke atas ) + NASIHAT PRODUK SERTA FREE GIFT SHADIRA ( dengan setiap pembelian RM 170 ke atas ).

( STOK BARANG YANG ADA BUNGKUSAN BARU.)

“MANA-MANA SKIN CARE MENJADI BERKESAN…

SEKIRANYA TIDAK MENCAMPUR-ADUKKAN PRODUK DENGAN JENAMA YANG LAIN,

MENGENAL PASTI MASALAH KULIT / JENIS KULIT DAHULU,

MENGGUNAKAN SKIN CARE DENGAN CARA DAN ATURAN YANG BETUL.”

“KERANA NASWA SALON MEMENTINGKAN NASIHAT PRODUK UNTUK ANDA.”

( NASIHAT PRODUK AKAN DIBERI KEPADA YANG MEMBUAT PEMBELIAN ONLINE DENGAN NASWA SALON ).

HUBUNGI 013-9214611 ( Pn. Naswa ) /019-9819101 ( Cik Iznin ).SILA TINGGALKAN SEBARANG KOMEN & PERTANYAAN DI BAWAH /DI FACEBOOK FAN PAGE KAMI : http://www.facebook.com/ShadiraStokisKelantan 

BORANG PESANAN PRODUK :

 

kucing manja paling comel original

gambar stok shadira cosmetics 2

 gambar stok shadira cosmetics 6

Leave a comment »

Bio Collagen Biodex


kolagen ketika hamil biodex original
BIO COLLAGEN
( cerah -tegang- cantik- muda )
RM 28.00 / 10 sachets
 
  • Mengambil Bio Collagen semasa hamil membantu mengekalkan tisu epidermis kulit dalam keadaan baik, mengekalkan kelembapan dan menyihatkan sel kulit.
  • Mengurangkan rekahan kulit ( stretch mark ).
  • Mengecilkan pori-pori terbuka
  • Mengurangkan keguguran rambut
  • Membina tisu otot
  • Melegakan kepenatan
  • Membantu membina semula tisu-tisu yang terkoyak, luka dalaman, rekahan (stretch mark )
  • Melicinkan, menghaluskan, mencerah, menganjalkan kulit dan menyerikan wajah
  • Membantu mengurangkan keguguran rambut selepas bersalin
  • Boleh diambil bila-bila masa
  • Kandungan bukan dari Marine Collagen , SESUAI UNTUK YANG ALAH KEPADA MAKANAN LAUT.
Kandungan : 
Dextrose, Orange Powder, Collagen, Maltodextrin, Acerola Cherry Powder, Aloe Vera Powder Extract, Orange Flavour, Tomato Powder, Grape Seed Powder Extract, Green Tea Extract, Pine Bark Powder Extract, Astaxanthin

 

BORANG PESANAN PRODUK :

Leave a comment »

Le’Rose Skin Care

Sekiranya anda tidak pasti produk mana yang perlu digunakan, maklumkan kepada kami jenis/ masalah kulit muka anda dengan mengisi borang di bawah & kami akan syorkan produk LE’ROSE SKIN CARE yang sesuai untuk anda. Nota cara guna akan diberi bersama produk yang dipos.

Cleansing MIlk Susu pembersih untuk mata dan muka le'rose

SOFTENING CLEANSING MILK- RM14.90/40g

Mengandungi Susu + Witch Hazel = Menggalakkan pertumbuhan sel, melembap dan mengekalkan struktur kulit selain meningkatkan struktur kulit selain meningkatkan tona kulit, mengurangkan kedutan dan menganjalkan wajah.

Antara Bahan-bahan :
Aqua, Hamamelis Virginiana ( Witch Hazel ) Extract, Chamomile Recutita Matricaria Root Extract, Oleo ( Europea Olive Oil )

facial cleansing gel sabun le'rose

FACIAL CLEANSING GEL- RM14.90/40g

Diperkaya dengan ekstrak tumbuh-tumbuhan. Membersih kotoran dan minyak berlebihan secara mendalam, lembut sambil mencerah dan memelihara keseimbangan pH kulit.

sabun pati koko le'rose

COCO SOAP- RM25.00/50g ( sesuai untuk kulit normal, kusam, kering dan jeragat.)

Mencuci secara mendalam dan lembut tanpa menyebabkan kekeringan dan radang. Membantu mencerahkan kulit di samping mengurangkan bintik hitam.

sabun fruity le'rose

FRUITY SOAP-RM25.00/5g ( sesuai untuk kulit matang, berkedut dan berminyak.)

Mencuci secara mendalam dan lembut tanpa menyebabkan kekeringan dan radang. Membantu mencerahkan kulit di samping mengurangkan bintik hitam.

Antara Bahan-bahan :
Pure Coconut Oil, Glycerin, Lemon Extract, Papaya Soap Slice

sabun le'rose crystal

CRYSTAL SOAP- RM25.00/5g ( sesuai untuk kulit berminyak, berjerawat, sensitive, kombinasi.)

Mencuci secara mendalam dan lembut tanpa menyebabkan kekeringan dan radang. Bertindak pantas mengeringkan jerawat dan ruam-ruam halus.

Antara Bahan-bahan : Coconut oil (cocus nucifera ), Citronella oil ( cymbopogon schoenanthus )

le'rose lotion penyegar le'rose

LE’ROSE LOTION-RM31.90/30ml ( sebagai toner harian untuk kulit normal, kering, jeragat, kusam dan kombinasi.)

Diadunkan daripada ekstrak bunga mawar dan chamomile, bertindak melembutkan permukaan kulit tanpa pengelupasan.

Membantu mencerahkan kulit dan menghilangkan bintik hitam dan jeragat.

Antara Bahan-bahan :
Aqua, Hamamelis Virginiana (witch hazel ) Extract, Collagen, Arbutin, Kojic Acid, Glycolic Acid.

tea tree lotion le'rose penyegar t-3

TEA TREE LOTION –RM31.90/30ml ( sebagai toner harian untuk kulit jerawat, berminyak dan sensitif.)

Mengandungi ekstrak witch hazel, aloe vera, ia mengeringkan jerawat, mematikan jerawat, selain membantu mengurangkan kerengsaan serta menghalang jerawat berulang.

Antara Bahan-bahan :
Aqua, Witch Hazel Extract, Collagen, Aloe Vera, Tea Tree

solution 1 renewal lotion 1 le'rose

solution 2 renewal lotion 2 le'rose toner pencerah

SOLUTION & SOLUTION 2 – RM32.90/30ml ( pengelupasan, sebagai permulaan rawatan )

Solution sesuai untuk kulit matang dan parut kesan jerawat.

Solution 2 sesuai untuk kulit kombinasi, normal, kering, berjerawat dan bermasalah.

Diperkaya dengan ekstrak bearberry, mulberry, dan bunga mawar. Bertindak melembutkan kulit, menanggalkan sel-sel kulit mati serta mengecilkan pori-pori. Menjadikan kulit halus dan gebu.

Antara Bahan-bahan : 

Bearberry extract, Citric Acid, Mulberry extract, Licorice extract.

RENEWAL LOTION & RENEWAL LOTION 2- RM29.90/30ml ( pilihan kepada yang inginkan tanpa pengelupasan )

Renewal Lotion sesuai untuk kulit matang dan parut kesan jerawat.

Renewal Lotion 2 sesuai untuk kulit kombinasi, normal, kering, berjerawat dan bermasalah.

Diperkaya dengan ekstrak bearberry, mulberry, dan bunga mawar. Bertindak melembutkan kulit, menanggalkan sel-sel kulit mati serta mengecilkan pori-pori. Menjadikan kulit halus dan gebu.

Antara Bahan-bahan :
AHA, BHA, Bio Antigen B, Lactic Acid, Glycine Soja Protein, Bearberry extract.

Krim zSiang Krim Malam le'rose

SUN BLOCK FOUNDATION-RM29.90/5g

Diperkaya dengan SPF35 melindungi kulit daripada pancaran UV yang menjadi punca jeragat, kulit kering dan garis-garis penuaan.

Juga berfungsi sebagai pelembap semulajadi yang berkesan dengan kandungan Vitamin Pro-B5.

RENEWAL CREAM-RM 29.90/5g

Krim malam yang membantu mencerahkan muka dan menyelesaikan masalah kulit muka. Sesuai untuk semua jenis kulit.

DAPATKAN PRODUK LE’ROSE DARIPADA KAMI  DENGAN POSTAGE FREE ( bagi setiap pembelian RM50 ke atas ) +  dan NASIHAT PRODUK.

“MANA-MANA SKIN CARE MENJADI BERKESAN…

SEKIRANYA TIDAK MENCAMPUR-ADUKKAN PRODUK DENGAN JENAMA YANG LAIN,

MENGENAL PASTI MASALAH KULIT / JENIS KULIT DAHULU,

MENGGUNAKAN SKIN CARE DENGAN CARA DAN ATURAN YANG BETUL.”

“KERANA NASWA SALON MEMENTINGKAN NASIHAT PRODUK UNTUK ANDA.”

( NASIHAT PRODUK AKAN DIBERI KEPADA YANG MEMBUAT PEMBELIAN ONLINE DENGAN NASWA SALON ).

HUBUNGI 013-9214611 ( Pn Naswa ) /019-9819101 ( Cik Iznin)/SILA TINGGALKAN SEBARANG KOMEN & PERTANYAAN DI BAWAH.

 BORANG PESANAN PRODUK :

 

 

Leave a comment »

PEMBORONG FELINNA INCH LOSS LOTION & VITAMIN C + PURE COLLAGEN

felinna kelantan

HARGA- RM 75.00/180ml
HARGA PROMOSI- RM 70.00 (POSTAGE FREE DI SEMENANJUNG )

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!

INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

 

“Produk yang amat digalakkan ada bagi wanita atau lelaki yang dah gemuk atau kurus yg ada lebih2 isi x best di luar sana. Perlu ada dalam handbag masing2 tiap hari ye…”

 

MENGAPA FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION PERLU ADA DALAM BEG ANDA!!

 Felinna tidak terlalu panas tetapi mempunyai bau wangi. Mudah mudah dibawa dan selesa dipakai kerana baunya yang wangi.

Rumusan yang bagus untuk kulit, lembut kulit, masalah kulit kering, selulit, bagi mereka yang merekah di tapak kaki pun boleh cuba.

Mudah nak apply di mana-mana bahagian yang tak berkenan kat hati.

Pek yang mudah untuk dibawa kemana-mana.

 Jadi pastikan satu botol Felinna Beauty Inchloss Lotion ada di dalam beg anda.

 

KHASIAT FELINNA BEAUTY INCH LOST LOTION 

 Aroma Wangian

Ianya hangat dan sesuai untuk mereka yang aktif. Ia juga berkesan memecah lemak dan membuang angin dalam badan. Membantu memberikan berat badan ideal dan kecergasan badan. Rumusan semulajadi, halal, buatan Malaysia dan berkualiti. 

 

CARA GUNA FELINNA BEAUTY INCH LOST LOTION  

Picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang nampak tak berapa nak cantik sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.

Sapu dua kali sehari, selepas mandi pagi dan malam.  

Boleh gunakan oleh lelaki dan wanita.

 

APA KEISTIMEWAAN FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN HANGAT MASAKINI

Diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.

Yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.

Selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.

Boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut).

Berminat untuk menjadi pengedar ?
Di bawah adalah senarai harga borong yang anda boleh dapatkan daripada kami,

KUANTITI SEMENANJUNG POSTAGE
1- 9 BOTOL RM75 / BOTOL PERCUMA
10-19 BOTOL RM50 / BOTOL PERCUMA
20-29 BOTOL RM 45 / BOTOL PERCUMA
30- 99 BOTOL RM 40 / BOTOL PERCUMA

 

felinna vitamin c pure collagen original kelantan

FELINA BEAUTY  VITAMIN C PLUS PURE COLLAGEN

HARGA : RM 85.00/30 KAPSULHARGA PROMOSI : RM 80.00 ( POSTAGE FREE UNTUK SEMENANJUNG )
PAKEJ UNTUK SEBULAN ( 2 KOTAK ) : RM 170.00, HARGA PROMOSI : RM155.00

Kelebihan  Vitamin C Plus Pure Collagen (Felinna Beauty)

- Membantu mengatasi masalah kulit dari dalaman
- Membantu mengurangkan masalah jerawat dan dark spot
- Membantu melicin dan menegangkan kulit
- Membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan lain seperti mengurang masalah darah tinggi, jantung tersumbat dan lain-lain lagi

Reg no :ULUKM/1542/12
Halal ref No : 150127-PR
MFG :1012
Exp.Date : 2015

- KELUARAN MUSLIM
- DI KILANGKAN DI KILANG BERSTATUS GMP
- DI JAMIN HALAL DAN SELAMAT
- MENDAPAT KELULUSAN KKM

Kandungan Vitamin C Plus Pure Collagen (Felinna Beauty)

  • Collagen marine
  • Extract gluta
  • Vitamin C
  • Extract citrus

(1 kapsul Fellina Beauty Vitamin C + Pure collagen mengandungi 5000mg bahan2 di atas. Wanita hamil dan breast feeding pun boleh menggunakannya)

1. Collagen

  • Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300).
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
  • 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang
  • Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
  • PH bernilai 7.6

(Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih, dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin)

2. Gluta / Glutathione

  • Gluta/Glutathione adalah protin yang mengandungi 3 jenis asid amino iaitu cysteine, glutamic dan glycine, yang biasanya dihasilkanoleh badan untuk mengatasi pencemaran udara, air yang di minum,bahan kimia dan racun serangga di dalam makanan yang di makan. Bahan-bahan ini boleh memusnahkan sel-sel di dalam sistem tubuh  kita. Glutathione selalunya dipanggil sebagai “Master Anti-oxidant..di dalam badan, molikul yang terbentuk oleh jalinan asid-asid amino dan anti-oxidant yang di hasilkan secara semulajadi oleh badan. Ia nya telah diketahui secara meluas tentang kepentingannya untuk mengekalkan kesihatan dan jangka hayat yang panjang.
  • Glutathione selalunya dipanggil sebagai “Master Anti-oxidant” di dalam badan, molikul yang terbentuk oleh jalinan asid-asid amino dan anti-oxidant yang di hasilkan secara semulajadi oleh badan. Ia nya telah diketahui secara meluas tentang kepentingannya untuk mengekalkan kesihatan dan jangka hayat yang panjang.
  • Glutathione yang dipertingkatkan kandungan dose nya memberikan kesan sampingan yang baik seperti memutihkan kulit (SKIN WHITENING). Badan akan meningkatkan penghasilan glutathione selari dengan peningkatan pendedahan badan kepada bahan beracun (toxin). Tanpa perlindungan dari Glutathione ini, sel-sel badan akan mati dengan kadar yang cepat, ini akan mempercepatkan proses penuaan dan risiko kanser.
  • Anti-oxidant, anti-penuaan dan untuk pencerahan kulit .

Apa yang boleh Glutathione lakukan untuk anda :

  • Memutihkan Kulit
  • Menghilangkan bintik hitamMencegah/menghilangkan jerawat dan parut
  • Anti penuaan dan anti kedut.
  • Menjadikan kulit licin, segar dan berseri-seri
  • Mempercepatkan penyembuhan luka

3. Vitamin C

  • Vitamin C atau asid askorbik (asid L-askorbik atau L-askorbat) merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan beberapa spesies haiwan tertentu, dan juga merupakan salah satu dari jenis-jenis vitamin utama. Dalam keperluan organisme hidup, askorbat adalah sejenis bahan bersifat anti-pengoksidaan, kerana dilihat mampu menjaga badan manusia melawan tekanan oksidatif. Vitamin C biasa nya di peroleh daripada pemakanan dari sumber tumbuhan dan haiwan.

Antara kebaikan Vitamin C dalam kehidupan kita :

- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi;
- Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran;
- Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti;
- Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis;
- Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress;
- Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat  berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi;
- Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang;
- Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya;
- Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas;
- Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih – berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan  penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
- Merawat jangkitan saluran kencing;
- Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

Berminat untuk menjadi pengedar ?
Di bawah adalah senarai harga borong yang anda boleh dapatkan daripada kami,

 

KUANTITI SEMENANJUNG POSTAGE
1- 9 KOTAK RM85/Sekotak  PERCUMA
10-19 KOTAK RM60/Sekotak PERCUMA
20-39 KOTAK RM50/Sekotak PERCUMA
40-59 KOTAK RM45/Sekotak PERCUMA

BORANG PESANAN PRODUK

Leave a comment »

FELINNA INCH LOSS LOTION & VITAMIN C + PURE COLLAGEN

felinna kelantan

HARGA- RM 75.00/180ml HARGA PROMOSI- RM 70.00 (POSTAGE FREE DI SEMENANJUNG )

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!

INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

  “Produk yang amat digalakkan ada bagi wanita atau lelaki yang dah gemuk atau kurus yg ada lebih2 isi x best di luar sana. Perlu ada dalam handbag masing2 tiap hari ye…”  

MENGAPA FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION PERLU ADA DALAM BEG ANDA!!  

   Felinna tidak terlalu panas tetapi mempunyai bau wangi. Mudah mudah dibawa dan selesa dipakai kerana baunya yang wangi. Rumusan yang bagus untuk kulit, lembut kulit, masalah kulit kering, selulit, bagi mereka yang merekah di tapak kaki pun boleh cuba. Mudah nak apply di mana-mana bahagian yang tak berkenan kat hati. Pek yang mudah untuk dibawa kemana-mana.  Jadi pastikan satu botol Felinna Beauty Inchloss Lotion ada di dalam beg anda.  

KHASIAT FELINNA BEAUTY INCH LOST LOTION   

Aroma Wangian Ianya hangat dan sesuai untuk mereka yang aktif. Ia juga berkesan memecah lemak dan membuang angin dalam badan. Membantu memberikan berat badan ideal dan kecergasan badan. Rumusan semulajadi, halal, buatan Malaysia dan berkualiti.   

CARA GUNA FELINNA BEAUTY INCH LOST LOTION    

Picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang nampak tak berapa nak cantik sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit. Sapu dua kali sehari, selepas mandi pagi dan malam.   Boleh gunakan oleh lelaki dan wanita.  

APA KEISTIMEWAAN FELINNA BEAUTY INCHLOSS LOTION SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN HANGAT MASAKINI

Diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik. Yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak. Selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.

Boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut).

Berminat untuk menjadi pengedar ?
Di bawah adalah senarai harga borong yang anda boleh dapatkan daripada kami,

 

KUANTITI SEMENANJUNG POSTAGE
1- 9 BOTOL RM75 / BOTOL PERCUMA
10-19 BOTOL RM50 / BOTOL PERCUMA
20-29 BOTOL RM 45 / BOTOL PERCUMA
30- 99 BOTOL RM 40 / BOTOL PERCUMA

felinna vitamin c pure collagen original kelantan

FELINA BEAUTY  VITAMIN C PLUS PURE COLLAGEN

HARGA : RM 85.00/30 KAPSULHARGA PROMOSI : RM 80.00 ( POSTAGE FREE UNTUK SEMENANJUNG )
PAKEJ UNTUK SEBULAN ( 2 KOTAK ) : RM 170.00, HARGA PROMOSI : RM155.00

Kelebihan  Vitamin C Plus Pure Collagen (Felinna Beauty) - Membantu mengatasi masalah kulit dari dalaman - Membantu mengurangkan masalah jerawat dan dark spot - Membantu melicin dan menegangkan kulit - Membantu mengurangkan pelbagai masalah kesihatan lain seperti mengurang masalah darah tinggi, jantung tersumbat dan lain-lain lagi Reg no :ULUKM/1542/12 Halal ref No : 150127-PR MFG :1012 Exp.Date : 2015 - KELUARAN MUSLIM - DI KILANGKAN DI KILANG BERSTATUS GMP - DI JAMIN HALAL DAN SELAMAT - MENDAPAT KELULUSAN KKM Kandungan Vitamin C Plus Pure Collagen (Felinna Beauty)

  • Collagen marine
  • Extract gluta
  • Vitamin C
  • Extract citrus

(1 kapsul Fellina Beauty Vitamin C + Pure collagen mengandungi 5000mg bahan2 di atas. Wanita hamil dan breast feeding pun boleh menggunakannya) 1. Collagen

  • Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300).
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
  • 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang
  • Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
  • PH bernilai 7.6

(Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih, dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin) 2. Gluta / Glutathione

  • Gluta/Glutathione adalah protin yang mengandungi 3 jenis asid amino iaitu cysteine, glutamic dan glycine, yang biasanya dihasilkanoleh badan untuk mengatasi pencemaran udara, air yang di minum,bahan kimia dan racun serangga di dalam makanan yang di makan. Bahan-bahan ini boleh memusnahkan sel-sel di dalam sistem tubuh  kita. Glutathione selalunya dipanggil sebagai “Master Anti-oxidant..di dalam badan, molikul yang terbentuk oleh jalinan asid-asid amino dan anti-oxidant yang di hasilkan secara semulajadi oleh badan. Ia nya telah diketahui secara meluas tentang kepentingannya untuk mengekalkan kesihatan dan jangka hayat yang panjang.
  • Glutathione selalunya dipanggil sebagai “Master Anti-oxidant” di dalam badan, molikul yang terbentuk oleh jalinan asid-asid amino dan anti-oxidant yang di hasilkan secara semulajadi oleh badan. Ia nya telah diketahui secara meluas tentang kepentingannya untuk mengekalkan kesihatan dan jangka hayat yang panjang.
  • Glutathione yang dipertingkatkan kandungan dose nya memberikan kesan sampingan yang baik seperti memutihkan kulit (SKIN WHITENING). Badan akan meningkatkan penghasilan glutathione selari dengan peningkatan pendedahan badan kepada bahan beracun (toxin). Tanpa perlindungan dari Glutathione ini, sel-sel badan akan mati dengan kadar yang cepat, ini akan mempercepatkan proses penuaan dan risiko kanser.
  • Anti-oxidant, anti-penuaan dan untuk pencerahan kulit .

Apa yang boleh Glutathione lakukan untuk anda :

  • Memutihkan Kulit
  • Menghilangkan bintik hitamMencegah/menghilangkan jerawat dan parut
  • Anti penuaan dan anti kedut.
  • Menjadikan kulit licin, segar dan berseri-seri
  • Mempercepatkan penyembuhan luka

3. Vitamin C

  • Vitamin C atau asid askorbik (asid L-askorbik atau L-askorbat) merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan beberapa spesies haiwan tertentu, dan juga merupakan salah satu dari jenis-jenis vitamin utama. Dalam keperluan organisme hidup, askorbat adalah sejenis bahan bersifat anti-pengoksidaan, kerana dilihat mampu menjaga badan manusia melawan tekanan oksidatif. Vitamin C biasa nya di peroleh daripada pemakanan dari sumber tumbuhan dan haiwan.

Antara kebaikan Vitamin C dalam kehidupan kita :

- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi;

- Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran;

- Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti;

- Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis;

- Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress;

- Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat  berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi;

- Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang;

- Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya;

- Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas;

- Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih

– berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan  penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.

- Merawat jangkitan saluran kencing;

- Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

Berminat untuk menjadi pengedar ?
Di bawah adalah senarai harga borong yang anda boleh dapatkan daripada kami,

 

KUANTITI SEMENANJUNG POSTAGE
1- 9 KOTAK RM85/Sekotak   PERCUMA
10-19 KOTAK RM60/Sekotak PERCUMA
20-39 KOTAK RM50/Sekotak PERCUMA
40-59 KOTAK RM45/Sekotak PERCUMA

 

BORANG PESANAN PRODUK

Leave a comment »

PENTINGKAH RAWATAN FACIAL ?

¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*

TIPS UNTUK KULIT KEKAL SEGAR & LAMBAT TUA

⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩
 
BUAT RAWATAN FACIAL SEKURANG-KURANGNYA SEKALI SEBULAN.

¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*

BAGAIMANA RAWATAN FACIAL DAPAT MEMBANTU ANDA ?

PEMBERSIHAN WAJAH HINGGA KE LIANG-LIANG ROMA
Rawatan facial dapat membersihkan sisa-sisa kotoran akibat persekitaran seperti debu, asap rokok/kenderaan, radikal bebas, radiasi cahaya matahari, kuman dan sebagainya. Membantu mengatasi kotoran yang menyumbat liang-liang roma sehingga wajah kembali bernafas . Liang-liang roma yang tersumbat boleh menyebabkan berlakunya jerawat, black head, white head, bintik hitam di wajah.

URUTAN MELANCARKAN PERJALANAN DARAH
Urutan wajah dapat membuat kulit anda tampak lebih segar, cerah dan lebih bermaya.

PENGELUPASAN KULIT ( EXFOLIATING )
Pengelupasan melibatkan penggantian sel-sel kulit mati oleh sel-sel kulit baru .Proses ini dapat membantu merangsang pengeluaran kolagen dan elastin pada kulit wajah sekaligus melambatkan proses kedutan.

PROSES YANG MENENANGKAN
Kulit anda akan dibiarkan seketika selepas melalui proses-proses di atas. Kulit anda kembali segar dan anda pun lebih relaks.


rawatan facial dan kebaikannya

Anda pernah mencuba rawatan facial sendiri di rumah ? ATAU di salon, mana-mana pusat kecantikan ?
Sila-silalah kongsikan pengalaman anda di ruangan yang telah disediakan KHAS UNTUK ANDA di bawah. 
^_^

2 Comments »

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 828 other followers

%d bloggers like this: